Topp 5 inom motorsåg och röjsåg

Letar du efter kompetensutveckling inom motor- eller röjsåg? Då har du hittat rätt. Här hittar du de fem populäraste utbildningarna inom motorsåg och röjsåg på utbildning.se.

Har du funderat på att börja jobba eller jobbar du redan inom ett yrke där användning av motor- och/eller röjsåg är en förekommande arbetsuppgift? Då kan det vara bra att fundera över om du behöver gå en kompetensutbildning. Sedan 1 januari 2015, riskerar du att få 10 000 kronor i böter om du använder en motorsåg på jobbet utan att ha avlagt ett praktiskt och teoretiskt prov med godkända resultat. 

1

Motorsåg A+B 

R1 Utbildning

📍    Plats: Höör, Rikstäckande

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 7800 SEK exkl. moms

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 67 recensioner)

Gå en utbildning inom Motorsåg A+B

Vill du kvalificera dig inom användning av motorsåg? Med den här utbildningen kan du utbilda dig inom motorsåg på både nivå A och B. På nivå A får du kunskap om de grundläggande momenten vid användandet av motorsåg, och på nivå B lär du dig mer om hur du både planerar samt genomför fällning av träd på ett säkert sätt.

Läs mer om utbildningen här


2

Motorsågsutbildning A+B

LAVI gruppen

📍    Plats: Stockholm, Örebro, Göteborg, Rikstäckande

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 5400 SEK exkl. moms

💬   Snittbetyg: 5 (baseras på 2 recensioner)

En företagsanpassad utbildning för Motorsåg A och B

Behöver du eller dina anställda ett motorsågskörkort? Då kan en företagsanpassad utbildning vara ett bra alternativ!

Utbildningen är två dagar på A och B nivå. Efter genomförd utbildning, med godkända resultat i både de teoretiska och praktiska proven, erhåller deltagarna Motorsågskörkort A och B.  

Läs mer om utbildningen här


3

Motorsåg, Motorkap & Röjsåg

Jtech Trafik & Kabelteknik AB

📍    Plats: Gävle, Karlstad, Malmö, Stockholm, Rikstäckande (+2 orter)

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: -

En utbildning med flera valmöjligheter

Är du i behov av ett motorsågs-, motorkaps- eller röjsågskörkort? Utbildningen finns på flera orter runt om i landet, bland annat i Stockholm, Malmö och Gävle. Under en dag får du möjlighet att utbilda dig inom ditt valda område och efter en avslutad utbildning erhåller du ett körkort inom området.

Läs mer om utbildningen här


4

Motorsåg/Röjsåg

Confirm Education AB

📍    Plats: Helsingborg, Malmö, Lund, Landskrona

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 5000 SEK exkl. moms

💬   Snittbetyg: 4,3 (baseras på 7 recensioner)

Kombinera din utbildning inom motorsågskörkort och röjsågskörkort

Den här utbildningen gör det möjligt för dig att ta både motorsåg- och röjsågskörkort. Utbildningen är två dagar med inriktning mot motorsågnivå A och B och röjsåg.  

Inom momentet Motorsåg nivå A får du bland annat kunskap om arbetsteknik, hur du kontrollerar sågen samt allmänna säkerhetsbestämmelser. Under momentet Motorsåg nivå B får du kunskap om hur du sågar korrekt och fäller träd på ett säkert sätt. Under det sista momentet,röjsåg, får du bland annat lära dig hur du hanterar en röjsåg, vilka riskmoment som finns samt hur du använder dig av skyddsutrustning. När du har avslutat din utbildning och klarat av slutprovet får du ett utbildningsbevis.

Läs mer om utbildningen här


5

Röjsågsutbildning

Motivera Sverige AB

📍    Plats:  Stockholm, Göteborg, Sundsvall, Borås (+7 orter)

⏱️   Längd: 1 – 2 dagar 

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 5 (baseras på 1 recension)

Gå en röjsågsutbildning

Under utbildningen får du lära dig hur du röjer sly på ett säkert sätt och hur du underhåller en röjsåg.  

Du kan ta röjsågskörkort inom två olika nivåer–  RA, är den grundläggande nivån, och RT som är en specialnivå för enbart grästrimning med skärverktyg av plast. För att du ska kunna få ett röjsågskörkort behöver du klara av både ett praktiskt och teoretiskt prov för varje nivå

Läs mer om utbildningen här


Letar du efter andra utbildningar inom motorsåg och röjsåg?

Du kan söka fritt och hitta över 41 utbildningar inom motorsåg och röjsåg på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Listan innehåller publicerade utbildningar/kurser på utbildning.se/kurser.se inom kategorin Motorsåg & Röjsåg och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022.12.01 till 2023.11.31. Observera att kurs-/utbildningsinformationen kan ändras hos respektive (kurs)arrangör över tid.


Annonser